08/08/2019. The ManGobia

Vandaag, één van onze laatste dagen van de rally, bezochten we een stuk van de Gobi woestijn, met zandduinen en al. Ik kan er niet veel over vertellen, behalve dat de beelden in ons filmpje de pracht mooi vastleggen. Oh en dat Bram dacht dat Svetlada wel in de woestijn kon rijden.

Niet dus.

Een vriendelijke man met een échte auto sleepte Svetlada (met best wat moeite, al dat Russisch staal enzo) uit het zand. Fantastisch, nog wat meer avontuur er bovenop.

Ondertussen zijn wij in Ulaanbaatar en gaan we morgen eindelijk naar het Kinderdorp in Darkhan. We hebben, met jullie steun, daarvoor al meer dan € 6500 opgehaald, een veelvoud van wat wij ooit gehoopt hadden. Bedankt! Aan iedereen, voor élke euro!!!

Er is ook slecht nieuws: team Project Peddlers, de Britten in de mini waarmee een stuk door Rusland reisden, zijn gesneuveld op de weg voorbij Arvajheer, de weg die wij gisteren deden, en veruit de slechtste ooit was. Bram regelde met veel moeite een takelwagen voor hen, 277km van Ulaanbaatar, in the middle of nowhere. Hun motor is om zeep, hun rally zit er waarschijnlijk op.

Het is en blijft de Mongol Rally, alles kan..